Brdski biciklizam je sport koji pripada grupi ekstremnih sportova .
Biciklizam je uz plivanje, jedan od sportova koji angažuje najveći broj mišića i mišićnih grupa našeg tela. Brdski biciklizam je sport u kome se biciklom vozi preko tzv. „ofrouda“, odnosno puteva kao što su šume, brda, planine, kolski putevi, parkovi, poljane... Ovo može biti bilo na mauntin bajku (brdskom biciklu) ili na hibridnom biciklu. Zajedničko svim brdskim biciklama su široke gume sa kramponima, široke i ojačane cevi rama i suspenzija na prednjoj viljuški.
U zapadnim zemljama, odakle je stigao kod nas, brdski biciklizam je veoma popularan sport, i u njega se dosta ulaže. Veliki broj trka u sezoni, maratona, revijalnih i reklamnih vožnji i trka u dobrotvorne svrhe je način na koji se ovi biciklisti trude i uspevaju da privuku veliki broj ljudi koji su okrenuti prirodi, sportu i zdravom telu i duhu.
Sam sport zahteva posebnu opremu i bicikle, kao i određena predznanja, iskustvo i tehniku za ofroud vožnju 
Trebević i planine koje orkužuju Sarajevo su idealne za pravljenje ruta i staza koje se provlače kroz potpuno prirodan ambijent sa mnoštvom uspona i i različitih karakteristika staza. 
Reljef naših terena pruža i mogućnost pravljenja staza različitih težina i dužina. Mi već u okruženju našeg restorana posjedujemo staze koje nisu tako duge ali su zahtjevne i pružaju velike mogućnosti za sve koji žele da se bave ovom vrstom sporta  ili su zaljubljenici u njega. U fazi je realizacija biciklističke staze u saradnji između Sarajeva i Istočnog Sarajeva, a njena ruta bi bila po planinama koje okružuju Pale i Sarajevo. 
Kod nas možete iznajmiti kvalitetna bicikla za brdski biciklizam.